Klímasztrájk | Videók

Ezek Greta Thunberg legerősebb mondatai a politikusoknak – 2019. szeptember 27.

A tizenhat éves klímaaktivista vitorlás hajóval érkezett Amerikába, hogy részt vegyen a New York-i klímacsúcson, ahol hétfőn súlyos szavakkal illette a politikusokat, akik szerinte nem tesznek valódi lépéseket azért, hogy a világ elkerülje a klímaváltozás katasztrofális következményeit. Greta múlt héten Washingtonban is járt, ahol az amerikai Kongresszus klímakrízissel foglalkozó munkacsoportjának ülésén vett részt, hasonlóan határozott kiállással. Ezekből készítettünk videós összefoglalót.

 

GLOBÁLIS ISKOLAI SZTRÁJK A KLÍMAVÁLTOZÁS
ELLENI CSELEKVÉSÉRT – május 24. | RÉSZESE LESZEL TE IS?

Ha fogalmatok sincs, miért sztrájkolunk, akkor… hát mi a fene? Nagy barmok vagytok, ha nem értitek, miért sztrájkolunk. Nézzetek körül! Nézzétek meg az éghajlattérképeket! Nézzétek meg a légkör szén-dioxid szintéjt!

 

 

Eljött az idő, amikor már (többek közt) #JustinBieber, #ArianaGrande, #KatyPerry és #SnoopDogg is a klímaváltozásról énekel.

Cselekednünk kell!
Csatlakozzatok május 24-én a II. globális klímasztrájkhoz!

 

Miért?

 

Március 15 – Klímasztrájk

Greta Thunberg egy fiatal lány aki veszélyben van, és szüksége van a segítségünkre. Mutasd meg neki, hogy érdekel, és terjeszted a történelem legfontosabb üzenetét.

Hang: Greta Thunberg


És ha netán még mindig azt mondanád, hogy “értékes időt vesztegetünk tanulás helyett”, akkor hadd emlékeztesselek arra, hogy a politikai vezetőink évtizedeket vesztegettek el a tagadással és a tétlenséggel.Ha én lennék a vezető, elmondanám az igazat a szituáció vészhelyzet jellegéről, és azt, hogy mit kell tennünk azért, hogy megmentsük, amit még lehet.