Mi történt eddig?

Angol felirattal:
[hana-flv-player video=”https://playvideo.ml/climenews/Make the World Greta Again (Full Documentary)_EN.mp4″ width=”100%” height=”100%” description=”FFF” player=”5″ autoload=”true” autoplay=”false” loop=”false” autorewind=”true” splashimage=”https://res.cloudinary.com/iskolasztrajk/image/upload/c_scale,w_1280/v1574934317/mi_tortent.jpg” /]

Német felirattal:
[hana-flv-player video=”https://playvideo.ml/climenews/Make the World Greta Again (Full Documentary)_D.mp4″ width=”100%” height=”100%” description=”FFF” player=”5″ autoload=”true” autoplay=”false” loop=”false” autorewind=”true” splashimage=”https://res.cloudinary.com/iskolasztrajk/image/upload/c_scale,w_1280/v1574934317/mi_tortent.jpg” /]

A kutatók erkölcsi kötelességüknek tartják, hogy figyelmeztessenek a veszélyek mértékére. Greta Thunberg egyik legfontosabb üzenete, hogy hallgassanak a tudományra, azokra a kutatókra, tudósokra akik ezzel foglalkoznak. Ők pedig hat területet neveztek meg, ahol azonnali lépéseket tartanak szükségesnek a válság hatékony kezelésére.

1./ Az energia-előállítás területén sürgetik, hogy a kormányok vessenek ki olyan nagy összegű adót a szénre, amely eltántorít a fosszilis üzemanyagok használatától. Felszólítanak a fosszilis üzemanyagokat előállító vállalatok állami támogatásainak beszüntetésére, a kőolaj és a földgáz felváltására megújuló energiákkal.

2./ A kutatók annak a véleményüknek adnak hangot, hogy a rövid életű szennyező anyagok, mint a metán vagy a korom csökkentése által akár 50 százalékkal mérsékelhető a következő évtizedekben a rövid távú felmelegedés.

3./ A szakemberek az erdőirtás leállítását, az erdők, mezők és mangrove erdők helyreállítását sürgetik, mivel azok segítik a szén-dioxid elnyelését.

4./ Úgy vélik, hogy szükség van az étrend jelentős megváltoztatására, a növényi alapú étrendre való áttérésre, kevesebb állati termék fogyasztására. Az élelmiszerhulladék visszaszorítását is létfontosságúnak nevezik.

5./ Sürgetik a szénüzemanyagokra alapuló gazdaságok átalakítását, és a GDP-növekedés, mint a gazdagságra való törekvés hajszolásától való elfordulást.

6./ Felszólítottak a világ népességrobbanásának megállítására és visszafordítására a fogamzásgátlás globális elérhetővé tételével. Emlékeztetnek arra, hogy ma is naponta közel negyedmillióval robban az emberi létszám a Földön.

Forrás: World Scientists’ Warning of a Climate Emergency | WILLIAM J. RIPPLE, CHRISTOPHER WOLF, THOMAS M. NEWSOME, PHOEBE BARNARD, WILLIAM R. MOOMAW, AND 11,258 SCIENTIST SIGNATORIES FROM 153 COUNTRIES (LIST IN SUPPLEMENTAL FILE S1)